PROJEKAT
08.07.2017 ■ Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ Isak Samokovlija ■

Značaj projekta

 Zašto je ovaj projekat koristan po zajednicu?

Radi se o jednoj stvari ili možemo slobodno reći fenomenu gdje se nekoliko stotina djece može vezati za ulični sport kao smisao boravka na otvorenom. Zato što se promocijom ovakvih stvari promovišu prave vrijednosti koje se očituju u razvoju ličnosti maloljetnika u duhu sporta i fair-playa.

Promocijom sporta u bilo kojem obliku radi se ogroman doprinos društvenoj zajednici, vraćanjem sporta na ulice dolazimo u situaciju da se većina maloljetnika okreće bavljenju sportom da li rekreativno ili kroz nastavak treniranja u nekoj od škola sporta što je najveći dobitak.

Odrastanje u sportu pored mogućnosti iskazivanja prirodnih potencijala koje posjeduje svaka osoba, daje mogućnost da se svaka osoba razvija intelektualno i fizički kroz druge načine od onih koji nažalost danas vladaju na ulicama.

Provođenje projekta zahtjeva određena sredstva koja bi bila utrošena na pronalazak ljudi koji su na pomenutim lokacijama igrala basket, potom za pravljenje priča kroz video reportažu, plasman u medije, animiranje društvene zajednice te organizaciju završnog turnira kao vrhunac projekta.